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天津丼/Tianjin style Rice bowl

Serves:

2人前:2 servings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

  • ご飯・・・・・・・・・・・400g

  • 卵・・・・・・・・・・・・4個

  • カニかま・・・・・・・・・40g

  • ねぎ・・・・・・・・・・・50g

  • しょうが(みじん切り)・・・3g

  • グリーンピース・・・・・・10粒位

  • 中華スープの素・・・・・・小さじ1/2

  • 水・・・・・・・・・・・・100ml

  • 油・・・・・・・・・・・・大さじ1・1/2


【A】

  • 酒・・・・・・・・・・大さじ1

  • 塩・・・・・・・・・・少々

  • こしょう・・・・・・・少々


【B】

  • 透明醤油・・・・・・・大さじ1

  • 砂糖・・・・・・・・・大さじ1/2

【C】 

  • 片栗粉・・・・・・・・大さじ1

  • 水・・・・・・・・・・大さじ2


  • Rice - 400 g

  • Eggs - 4 eggs

  • Crab kama - 40g

  • Green onion - 50g

  • Ginger (chopped)-3g

  • Green peas - about 10

  • Chinese soup stock-1/2tsps

  • Water-100ml

  • Oil-1・1/2tbsps


    【A】

  • Sake-1tbsp

  • Salt-a pinch 

  • Pepper-a pinch


    【B】

  • Clear soy sauce-1tbsp.

  • Sugar - 1/2 tbsps


    【C】

  • Katakuriko -1tbsp

  • Water - 2tbsps

作り方 Preparation

Step ①


ボウルに卵を溶きほぐし【A】、カニかまをほぐして加える。ねぎは5mm幅の斜め切りにする。


Step ②


フライパンに油大さじ1を熱し、ねぎ、しょうがをしんなりするまで炒め、①に加えて混ぜ合わせる。


Step ③


小鍋に水を入れて沸かし、中華スープの素を加えて煮立て、【B】を加える。グリーンピース」を加えひと煮立ちさせ、【C】の水溶き片栗粉でとろみをつけあんを作る。


Step ④


フライパンに油を熱し、③を注いで素早く混ぜ、ふんわりと全体に火が通ったら取り出す。


Step ⑤


器に温かいご飯を盛り④を乗せて③のあんをかければ完成。


1) In a bowl, beat the egg and add A, then add the crabmeat.Add the crabmeat. Cut green onion into 5mm diagonal slices.

2)Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and saute the green onions and shoga until softened.Add to ① and stir to combine.

3)Add the Chinese soup stock to the pan and bring to a boil.Add the "green peas" and bring to a boil, then thicken with potato starch (C) to make a thick sauce.

4)Heat oil in a frying pan, pour in ③, mix quickly, and cook until fluffy.When all the ingredients are fluffy and cooked through, remove from the pan.

5) Place warm rice in a bowl, top with ④ and pour over the starchy saucean of ③.

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