材料 Ingredients
ご飯・・・・・・・・・・・400g
卵・・・・・・・・・・・・4個
カニかま・・・・・・・・・40g
ねぎ・・・・・・・・・・・50g
しょうが(みじん切り)・・・3g
グリーンピース・・・・・・10粒位
中華スープの素・・・・・・小さじ1/2
水・・・・・・・・・・・・100ml
油・・・・・・・・・・・・大さじ1・1/2
【A】
酒・・・・・・・・・・大さじ1
塩・・・・・・・・・・少々
こしょう・・・・・・・少々
【B】
透明醤油・・・・・・・大さじ1
砂糖・・・・・・・・・大さじ1/2
【C】
片栗粉・・・・・・・・大さじ1
水・・・・・・・・・・大さじ2
Rice - 400 g
Eggs - 4 eggs
Crab kama - 40g
Green onion - 50g
Ginger (chopped)-3g
Green peas - about 10
Chinese soup stock-1/2tsps
Water-100ml
Oil-1・1/2tbsps
【A】
Sake-1tbsp
Salt-a pinch
Pepper-a pinch
【B】
Clear soy sauce-1tbsp.
Sugar - 1/2 tbsps
【C】
Katakuriko -1tbsp
Water - 2tbsps
作り方 Preparation
Step ①
ボウルに卵を溶きほぐし【A】、カニかまをほぐして加える。ねぎは5mm幅の斜め切りにする。
Step ②
フライパンに油大さじ1を熱し、ねぎ、しょうがをしんなりするまで炒め、①に加えて混ぜ合わせる。
Step ③
小鍋に水を入れて沸かし、中華スープの素を加えて煮立て、【B】を加える。グリーンピース」を加えひと煮立ちさせ、【C】の水溶き片栗粉でとろみをつけあんを作る。
Step ④
フライパンに油を熱し、③を注いで素早く混ぜ、ふんわりと全体に火が通ったら取り出す。
Step ⑤
器に温かいご飯を盛り④を乗せて③のあんをかければ完成。
1) In a bowl, beat the egg and add A, then add the crabmeat.Add the crabmeat. Cut green onion into 5mm diagonal slices.
2)Heat 1 tablespoon of oil in a frying pan and saute the green onions and shoga until softened.Add to ① and stir to combine.
3)Add the Chinese soup stock to the pan and bring to a boil.Add the "green peas" and bring to a boil, then thicken with potato starch (C) to make a thick sauce.
4)Heat oil in a frying pan, pour in ③, mix quickly, and cook until fluffy.When all the ingredients are fluffy and cooked through, remove from the pan.
5) Place warm rice in a bowl, top with ④ and pour over the starchy saucean of ③.