材料 Ingredients
透明醤油:大さじ3・メカジキ(切身):2切
玉ねぎ:1個
レモン:1/2個
ミニトマト:6個
かいわれ大根:50g
【A】
酒:大さじ3
水:大さじ1
にんにく(すりおろし):小さじ1/4
ローリエ:2枚
Clear soy sauce-3 tbsps
Slices of swordfish (fillets)-2slices.
Onion-1pcs.
Lemon-1/2pcs
Cherry tomatoes-6pcs.
kaiware daikon-50g
【A】
Sake-3 tbsps
Water-1tbsp
Garlic-1/4 tsps
Bay leaf-2leaves
作り方 Preparation
Step ①
玉ねぎは1cm弱の輪切りにする。レモンは薄く輪切りにし、ミニトマトはへたを取る。かいわれ大根は軸の部分を切り落とし、半分に切る。
Step ②
大きめの耐熱皿に透明醤油、A、種が入らないようレモンを絞り、混ぜ合わせる。かいわれ大根、玉ねぎ、レモン、ミニトマト、メカジキをバランスよく盛り付ける。ラップをかけ、600Wの電子レンジで6〜7分加熱する。
Step ③
器に盛り付け、お好みで粗挽き黒こしょうをふり、オリーブオイルをかけ、イタリアンパセリ(全て分量外:適量)を添える。
★備考・ポイント・電子レンジで簡単に作れるホットサラダ。透明醤油とレモンの香りが食欲をそそる一品で、メカジキをはじめ、素材の色味もキレイに仕上がります。
・サーモンやホタテ、海老などで代用いただいても美味しく召し上がれます。野菜もブロッコリーやパプリカなど彩りを意識しながらアレンジもお楽しみいただけます。
1) Cut the onion into slices of less than 1 cm. Lemon thinly.sliced into rounds, and remove the stems from the mini-tomatoes. Kaiware daikon.
2) Cut off the stem of the radish and cut in half. In a large baking dish, mix together the clear soy sauce, 【A】 and a squeeze of lemon to prevent the seeds from sticking in. Mix together the kaikure daikon, onion, lemon and onion, small tomatoes and swordfish in a well-balanced arrangement.
Cover with plastic wrap.Heat in a microwave oven at 600W for 6-7 minutes.
3)Sprinkle with coarsely ground black pepper to taste,Drizzle with olive oil and sprinkle with Italian parsley.
<all in moderation>
Hot salad can be easily prepared in the microwave. TransparentThe aroma of soy sauce and lemon is appetising, and the colour of the ingredients, including the swordfish, is delicious.