top of page

鮭の柚子舞うぽん酢バター焼き/Grilled Salmon with Clear Yuzu Ponzu Butter

Serves:

2人前:2 servings

products:

透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢

材料 Ingredients

  • 生鮭・・・・・160g

  • エンリギ・・・・・・60g

  • ブロッコリー・・・・・・60g 

  • サラダ油・・・・・小さじ1(4g)

  • 塩こしょう・・・・・少々

  • にんにく・・・・・3g(1片) 

  • 薄力粉・・・・大さじ1(9g)

  • 透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢・・・・・・大さじ2(30g) 

  • みりん・・・・大さじ1(18g)

  • バター・・・・・20g


  • Raw salmon-160g

  • Enrighi-60g  

  • Broccoli-60g

  • Salad oil-1tsp (4g)

  • Salt and pepper-appropriate amount

  • Garlic-3g (1 clove)

  • Coke flour-1tbsp (9g)

  • Clear yuzu ponzu soy sauce-2tbsps (30g) 

  • Sweet sake(mirin)-1tbsp (18g)  

  • Butter-20g

作り方 Preparation

Step ①


ブロッコリーは小房に分け、ゆでておく。エリンギは薄くうすくスライスしておく。


Step ②


生鮭は食べやすい大きさに切り、塩こしょうをして薄力粉をまぶす 


Step ③


フライパンにサラダ油を熱し、生鮭を両面焼く。エリンギ、ブロッコリー、にんにくを加え、エリンギがしんなりしてきたら、透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢、みりん、バターを加えて煮詰める。器に盛れば完成。


1) Separate broccoli into small clusters and boil. Cut eringi into thin, thin slices.

2) Cut raw salmon into bite-size pieces, season with salt and pepper, and sprinkle with coke flour.

3) Heat salad oil in a frying pan and brown raw salmon on both sides. Add eringi , broccoli, garlic, and when eringi become soft, add clear yuzu ponzu soy sauce, sweet sake, and butter. Serve in a bowl.

bottom of page