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鮭と豆腐のレンジ蒸し/Steamed Salmon and Tofu

Serves:

2人前:2 servings

products:

透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢

材料 Ingredients

  • 生鮭切り身・・・・・2切れ(140g)

  • 絹ごし豆腐・・・・・140g

  • しめじ・・・・・60g

  • 透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢・・・・・・大さじ1(15g) 

  • 料理酒・・・・小さじ2(10g)


  • Cured salmon fillet-2slices (140g)

  • Silken tofu-140g

  • Shimeji mushrooms-60g

  • Clear yuzu ponzu soy sauce -1tbsp(15g)

  • Cooking sake-2tsps(10g)

作り方 Preparation

Step ①


耐熱容器に鮭、豆腐、しめじをのせ、酒を振ったらふんわりラップをかける。


Step ②


電子レンジ600Wで5分ほど加熱したら、透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢をかけて完成


1) Place salmon, tofu and shimeji mushrooms in a heatproof container, sprinkle with sake and cover with plastic wrap. 

2) Heat in a microwave oven at 600W for 5 minutes, then pour the clear yuzu ponzu soy sauce over the salmon.

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