材料 Ingredients
茄子・・・・・・1本
片栗粉・・・・・少々
揚げ油・・・・・適量
ししとう・・・・・3本
透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢・・・・・大さじ2(30g)
水溶き片栗粉・・・・・小さじ1(3g)
水・・・・・100ml
おろし生姜・・・・・適量
Eggplant-1pcs
A pinch of potato starch-appropriate amount
Deep-frying oil-appropriate amount
Shishito peppers-3pcs
Clear yuzu ponzu soy sauce-2tbsps (30g)
Dissolved potato starch-1tsp (3g)
Water-100ml
Grated ginger-appropriate amount
作り方 Preparation
Step ①
茄子はヘタをおとし、ところどころ縦に皮をむき、3cm厚さくらいに切る。水にさらし、アクを抜く。
Step ②
ペーパータオルで水気を拭き、片栗粉を表面にまぶして素揚げする。ししとうはお尻に穴をあけ、同じように素揚げする。
Step ③
小鍋に水と「透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢」を入れて煮立て、水溶き片栗粉でとろみをつける。
Step ④
皿に茄子、ししとうを盛り付け、なすにおろし生姜をのせる。仕上げに③をかければ完成。
1)ove the hefty part of the eggplant, peel it lengthwise in places, and cut it into 3cm-thick slices. Soak in water to remove the scum.
2)Wipe them dry with paper towels, dust the surface with potato starch, and deep-fry them. Cut a hole in the bottom of shishito peppers and deep-fry them in the same way.
3) In a small saucepan, boil water and "Clear yuzu ponzu soy sauce" and add potato starch to thicken the sauce.
4) Arrange the eggplant and Shishito on a plate,