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柚子舞うぽん酢のさっぱりポテトサラダ/ Potato Salad with Clear Yuzu Ponzu

Serves:

2人前:2 Servings

products:

透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢

材料 Ingredients

●じゃがいも・・・・・3個(300g)

●きゅうり・・・・1/2本(60g)

●ハム・・・・2枚 

●マヨネーズ・・・・・大さじ2

●透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢・・・・・大さじ1~2(15~30g)

●大葉・・・・・1枚

●ごま・・・・・適量


  • Potatoes-3pcs (300g) 

  • Cucumber-1/2pcs (60g)

  • Ham-2 pieces

  • Mayonnaise-2 tbsps

  • Yuzu ponzu clear soy sauce-1-2 tbsps(15-30g)

  • Leaves-1piece  

  • Sesame-appropriate amount

作り方 Preparation

Step①

きゅうりは薄く切って塩もみしてしばらく置いておく。ハムは1cm角に切る。


Step②

じゃがいもは皮をむき、ラップをしてレンジで柔らかくなるまで加熱する(3~4分くらい)   

Step③

ボウルに②のじゃがいもをつぶし、水気を絞ったきゅうりとハムを入れる。


Step④

③にマヨネーズと透明醤油でつくったゆず舞うぽん酢を入れて混ぜる。


Step⑤

器に盛って、刻んだ大葉とごまを振りかければ完成。


1) Cut cucumber into thin slices, blanch with salt and set aside for a while. Cut ham into 1 cm cubes.

2) Peel potatoes, cover with plastic wrap and microwave until tender.

3) In a bowl, mash the potatoes from ② and add the drained cucumber and ham. 4) Add mayonnaise and yuzu-maiu ponzu made from clear soy sauce. 

4) Mix ③ with mayonnaise and yuzu- clear soy sauce.

5)Serve in bowls and sprinkle with chopped shiso leaves and sesame seeds to complete the dish.

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