top of page

鶏と大根のだしうま煮/Simmered Chicken with Daikon

Serves:

2人分:2 Servings

products:

透明醤油でつくっただし醤油/Clear dashi soy sauce

材料 Ingredients

  • 鶏もも肉・・・・・1枚

  • 大根・・・・・・200g

  • きぬさや・・・・・適量

  • 透明醤油でつくっただし醤油・・・・・・100ml

  • 水・・・・・・・400ml



  • Chicken thigh - 1 piece

  • Daikon radish - 200g

  • Kinusaya - to taste

  • Dashi clear soy sauce - 100ml

  • Water - 400ml


作り方 Preparation

Step ①


鶏もも肉は一口大の大きさに切り、大根は1.5cm厚さのいちょう切りにする。きぬさやはさっと茹でて斜め半分に切る。


Step ②


鍋に透明醤油でつくっただし醤油と水を入れて熱し、鶏もも肉、大根を加えて中火で10分ほど煮る。


Step ③


器によそい、きぬさやを散らせば完成。


1)Cut chicken thighs into bite-sized pieces and daikon radish into 1.5cm-thick chunks. Boil the kinusaya quickly and cut in half diagonally. 2)Add chicken thighs and daikon radish and simmer over medium heat for 10 minutes. 3)Serve in bowls and sprinkle with the kinusaya.




bottom of page