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しらす丼/ Shirasu Bowl

Serves:

2人前:2 Servings

products:

透明醤油でつくっただし醤油/Clear dashi soy sauce

材料 Ingredients

  • ごはん・・・・・1合

  • しらす・・・・・・100g

  • ねぎ・・・・・15g

  • 大葉・・・・・・4枚

  • 透明醤油でつくっただし醤油・・・・・適量

  • 卵黄・・・・・・2個

  • きざみのり・・・・・・適量


  • Rice-1cup (150g)

  • Shirasu-100g

  • Negi (green onion)-15g

  • Shiso (shiso)-4pcs

  • Dashi clear soy sauce-small amount

  • Egg yolk-2pcs

  • Minced nori (seaweed)-small amount

作り方 Preparation

Step ①


ねぎは小口切り、大葉は千切りにする。


Step ②


しらすと①を混ぜ合わせる


Step ③


器にご飯を盛って②をのせ、真ん中に卵黄をのせてだし醤油をかける。きざみのりを散らせば完成。 


1) Cut green onion into small pieces and shiso leaves into thin strips.

2) Mix shirasu and ①. 

3) Place rice in a bowl, top with ②, put egg yolk in the center and pour dashi soy sauce over it. Sprinkle with chopped nori.

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