top of page
材料 Ingredients
ごはん・・・・・1合
しらす・・・・・・100g
ねぎ・・・・・15g
大葉・・・・・・4枚
透明醤油でつくっただし醤油・・・・・適量
卵黄・・・・・・2個
きざみのり・・・・・・適量
Rice-1cup (150g)
Shirasu-100g
Negi (green onion)-15g
Shiso (shiso)-4pcs
Dashi clear soy sauce-small amount
Egg yolk-2pcs
Minced nori (seaweed)-small amount
作り方 Preparation
Step ①
ねぎは小口切り、大葉は千切りにする。
Step ②
しらすと①を混ぜ合わせる
Step ③
器にご飯を盛って②をのせ、真ん中に卵黄をのせてだし醤油をかける。きざみのりを散らせば完成。
1) Cut green onion into small pieces and shiso leaves into thin strips.
2) Mix shirasu and ①.
3) Place rice in a bowl, top with ②, put egg yolk in the center and pour dashi soy sauce over it. Sprinkle with chopped nori.
bottom of page