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かぼちゃのそぼろあん/Simmered Pumpkin with Minced Chicken

Serves:

2人前:2 Servings

products:

透明醤油でつくっただし醤油/Clear dashi soy sauce

材料 Ingredients

  • かぼちゃ・・・・・・400g 

  • 鶏ひき肉・・・・・・100g

  • サラダ油・・・・・・適量

  • 水溶き片栗粉・・・・・・15ml

  • 透明醤油でつくっただし醤油・・・・・・40ml

  • 水・・・・・・400ml



  • Kabocha-400g

  • Minced chicken-100g

  • Salad oil-appropriate amount

  • Water-soluble potato starch-15ml

  • Dashi clear soy sauce-40ml

  • Water-400ml


作り方 Preparation

Step ①


かぼちゃは一口大に切る


Step ②


フライパンにサラダ油をいれ熱し、中火でひき肉を炒める。


Step ③


ひき肉がほぐれたら、だし醤油と水を加えてかぼちゃの皮目を下にして入れ、アルミホイルをかぶせて中火で10分ほど煮る。


Step ④


かぼちゃに火が通ったら、かぼちゃだけ器に盛り付け、残った煮汁に水溶き片栗粉をいれて、トロミを付けて、かけたら完成。


1)Cut pumpkin into small pieces

2)Heat oil in a frying pan and saute ground meat over medium heat. 

3)Cover with aluminum foil and cook over medium heat for 10 minutes.   4)When the kabocha is cooked through, place the kabocha in a serving bowl and pour the remaining cooking water with potato starch to thicken the sauce.


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