材料 Ingredients
【A】
じゃがいも(皮ごと電子レンジで蒸してマッシュしたもの)...2g
片栗粉...25g
水...350g
サラダ油...1g
塩...少々
揚げ油...適量
[味付け]
透明醤油...適量
【A】
Potatoes (steamed and mashed in Microwave with skin on)-2g
Potato starch-25g
Water-350g
Salad oil-1g
Salt-apinch
Frying oil-to taste
【Seasoning】
Clear soy sauce-a needed
作り方 Preparation
Step ①
鍋に【A】を入れて弱火でとろみがつくまで煮込む。
Step ②
グリルにクッキングシートを敷き、スプーン 1 杯分をポテトチップスの形になるよう薄く 広げる。
Step ③
100°Cのスチコンで2時間焼き、150°Cの油で 15〜20秒さっと揚げ、透明醤油をからめる。
Step ①
Add 【A】to the pot and simmer over low heat until thickened.
Step ②
Place a cookie sheet on the grill and spread a spoonful of the mixture thinly into the shape of potato chips.
Step ③.
Grill the chips for 2 hours at 100°C, then quickly fry them in oil at 150°C for 15 to 20 seconds and drizzle with clear soy sauce.