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透明すぎる みたらし餅/Clear Mitarashimochi

Serves:

6人前:6 servings

products:

透明すぎる企画/Clear soy sauce

材料 Ingredients

直径 3cm の球体製氷機 1 個分(餅 12 個)

[みたらし餅]

  • ...150cc

【A】

  • グラニュー糖. ..5g  

  • アガー...4g

[みたらしたれ]

  • ...50cc  

  • 透明醤油...大さじ 1  

  • みりん...大さじ 1

  • グラニュー糖...大さじ 1  

  • 片栗粉...大さじ ½


●For 1 ice cube of 3cm diameter (12 rice cakes)

【Mitarashi Rice Cake】

●Water 150cc

【A】

●Granulated sugar-5g 

●Agar-4g

【Mitarashi Sauce】

●Water-50cc  

●Clear soy sauce-1tbsp  

●Mirin (sweet cooking sake)-1tbsp

●Granulated sugar-1tbsp  

●Potato starch-1/2tbsps

作り方 Preparation

Step ①


[みたらし餅]を作る。A は混ぜ合わせておく。


Step ②


1に水を 2〜3 回に分けて加え、その都度よく混ぜ合わせる。


Step ③


鍋に②を入れ、泡立て器で混ぜながら中火で熱する。沸騰したら弱火にし、1 分程度加熱する。


Step ④


型に③を注ぎ、冷蔵庫で 3 時間冷やす。十分に冷やしたら型から外す。


Step ⑤


[みたらしたれ]を作る。鍋に全ての材料を入れて弱火〜中火にかけ、ゴムベラなどでよ く混ぜながらとろみがつくまでしっかりと熱する。


Step ⑥


竹串に[みたらし餅]を刺し、[みたらしたれ]をかける。


Step ①.

Make [Mitarashi Mochi] and mix A together.

Step②.

Add water to step 1 in 2 or 3 batches, mixing well each time.

Step③.

Put ② in a saucepan and heat over medium heat, stirring with a whisk. When mixture comes to a boil, reduce heat to low and cook for about 1 minute.

Step④.

Pour the mixture into the molds and refrigerate for 3 hours. When cool enough to handle, unmold.

Step⑤.

[Make the "mitarashi sauce". Heat all ingredients in a saucepan over low to medium heat, stirring well with a rubber spatula, until thickened.

Step ⑥.

Stick the rice cake on a bamboo skewer and pour [Mitarashi sauce] over the rice cake."

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