
材料 Ingredients
トマト・・・・・・・・・2個
木綿豆腐・・・・・・・・200g
クリームチーズ・・・・・100g
透明醤油・・・・・・・・小さじ1
大葉・・・・・・・ ・・ 6枚
【A】
オリーブオイル・・・大さじ2
透明醤油・・・・・・大さじ2
黒こしょう・ ・・ ・ お好みで
Tomatoes-2pcs
Cotton tofu-200g
Cream cheese-100g
Clear soy sauce-1tsp
Shiso leaf- 6 leaves
【A】
Olive oil - 2 tbsps
Clear soy sauce-2tbsps
Black pepper - appropriate amount
作り方 Preparation
Step ①
木綿豆腐はペーパーに包み、電子レンジ500Wで2分加熱後、重しをしてしっかり水切りする。
Step ②
クリームチーズは500Wで40秒ほど加熱する。
Step ③
ボウルに①と②と透明醤油を加え、ハンドミキサーで混ぜる。
Step ④
トマトは5等分の輪切りにし、大葉は半分に切る。
Step ⑤
お皿にトマト、大葉、③の順にのせ、【A】を混ぜ合わせたものをかけて、お好みで黒こしょうをふれば完成。
1) Wrap cotton (momen) tofu in paper and microwave.
Heat tofu in a microwave oven at 500W for 2 minutes, then put a weight on it and drain well.
2) Heat the cream cheese on 500W for 40 seconds.
3)Add ①, ② and soy sauce to a bowl and mix with a hand mixer.
4)Cut tomatoes into 5 equal slices and cut shiso leaves in half.
5)Put the tomatoes, shiso leaves, and ③ on a plate in this order and pour 【A 】mixture over the top.Sprinkle with black pepper to taste.