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煎り酒のさっぱり寿司/Sushi with Irizake (Parched sake and plum)

Serves:

2人前 2 Servings

products:

煎り酒 IRIZAKE

材料 Ingredients

●ご飯(炊きたて)………1合分


●サーモン刺身……50g


●大葉……2枚


●卵………2個


●煎り酒……大さじ3


●白ごま………適量


●Rice…1 cup

●Samon sashimi…50g

●Shiso leaves…2 pieces

●Eggs…2 pieces

●Irizake…3 tablespoons

●White sesame…appropriate amount


作り方 Preparation

Step ①


炊きたてのご飯に煎り酒を入れて冷ましながら混ぜる。卵は溶いて薄く焼いて切り、錦糸卵にする。



Step ②


①のご飯をお皿に盛り、上から錦糸卵、サーモン、千切りにした大葉をのせる。最後に白ごまを散らせば完成。



◎煎り酒を寿司酢の代わりに使用しました。


1) Mix freshly cooked rice with Irizake and let cool. Beat the egg, cook thinly and cut into thin strips.

2) Place the rice from (1) above on a plate and top with a thinly sliced egg, salmon, and shredded shiso leaves.

Finally, sprinkle with white sesame seeds.

◎Irizake was used in place of sushi vinegar.

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