材料 Ingredients
豚肉(しゃぶしゃぶ用・・・・・100g
白菜・・・・・・・400g
大根・・・・・・・100g
玉ねぎ・・・・・・50g
しょうが(市販のチューブでもOK)・・・・・・10g
透明醤油でつくっただし醤油・・・・・・・・大さじ2.5(45g)
水溶き片栗粉・・・・・・適量
Pork for shabu-shabu-100g
Chinese cabbage-400g
Daikon radish-100g
Onion -50g
Ginger (commercially available tube is OK)-10g
Dashi soy sauce made with clear soy sauce- 2.5tbsps (45g)
Water-soluble potato starch-appropriate amount
作り方 Preparation
Step ①
豚肉・白菜は食べやすい大きさに切る。
Step ②
大根・玉ねぎ・生姜はすりおろし、混ぜる
Step ③
鍋に①の白菜と②を入れて蓋をし、中火で煮る
Step ④
水分が増えてきたら、豚肉とだし醤油を加えて、火が通ったら水溶き片栗粉でとろみをつければ完成
1) Cut pork and Chinese cabbage into bite-size pieces.
2) Grate radish, onion and ginger. 3) Put ① Chinese cabbage and ② in a pot, cover with a lid and simmer over medium heat.
4) When the water content increases, add pork and dashi soy sauce.