top of page
材料 Ingredients
そうめん・・・・・2束(100g)
アボガド・・・・1個
生ハム・・・・・2枚
透明醤油でつくっただし醤油・・・・・・大さじ4(72g)
ごま油・・・・・小さじ1(4g)
ねぎ・・・・・適量
iごま・・・・・適量
Somen noodles-2bunch (100g)
Avocado-1piece
Cured ham -2pieces
Dashi clear soy sauce- 4tbsps (72g)
Sesame oil-1tsp (4g)
Green onion- a little
作り方 Preparation
Step ①
そうめんは時間通りに茹でて冷水でしめて水気を切る。
Step ②
アボカドは種、皮を取り除き、一口大に切る。
Step ③
透明醤油でつくっただし醤油とごま油を混ぜ、①②と一緒に和える。
Step ④
お皿に③を盛り付け、生ハムをのせて小口切りにしたねぎ・ごまを散らせば完成。
1) Boil somen noodles according to time, then drain in cold water.
2) Remove seeds and peel from avocado and cut into bite-sized pieces. 3)Mix dashi soy sauce made from clear soy sauce and sesame oil, and mix with ① and ②.
4)Arrange ③ on a plate, top with prosciutto and sprinkle with finely chopped green onion and sesame seeds.
bottom of page