
材料 Ingredients
生鮭・・・・・160g
エンリギ・・・・・・60g
ブロッコリー・・・・・・60g
サラダ油・・・・・小さじ1(4g)
塩こしょう・・・・・少々
にんにく・・・・・3g(1片)
薄力粉・・・・大さじ1(9g)
透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢・・・・・・大さじ2(30g)
みりん・・・・大さじ1(18g)
バター・・・・・20g
Raw salmon-160g
Enrighi-60g
Broccoli-60g
Salad oil-1tsp (4g)
Salt and pepper-appropriate amount
Garlic-3g (1 clove)
Coke flour-1tbsp (9g)
Clear yuzu ponzu soy sauce-2tbsps (30g)
Sweet sake(mirin)-1tbsp (18g)
Butter-20g
作り方 Preparation
Step ①
ブロッコリーは小房に分け、ゆでておく。エリンギは薄くうすくスライスしておく。
Step ②
生鮭は食べやすい大きさに切り、塩こしょうをして薄力粉をまぶす
Step ③
フライパンにサラダ油を熱し、生鮭を両面焼く。エリンギ、ブロッコリー、にんにくを加え、エリンギがしんなりしてきたら、透明醤油でつくった柚子舞うぽん酢、みりん、バターを加えて煮詰める。器に盛れば完成。
1) Separate broccoli into small clusters and boil. Cut eringi into thin, thin slices.
2) Cut raw salmon into bite-size pieces, season with salt and pepper, and sprinkle with coke flour.
3) Heat salad oil in a frying pan and brown raw salmon on both sides. Add eringi , broccoli, garlic, and when eringi become soft, add clear yuzu ponzu soy sauce, sweet sake, and butter. Serve in a bowl.