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鯖の竜田揚げ/Deep-fried Mackerel with Tatsuta

Serves:

2人前:2 Servings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

  • サバフィレ・・・・・・・・・2枚

  • 透明醤油・・・・・・・・・・大さじ1

  • みりん・・・・・・・・・・・大さじ1

  • 料理酒・・・・・・・・・・・大さじ1

  • 生姜(すりおろし)・・・・・小さじ1/2

  • 片栗粉・・・・・・・・・・・適量

  • 揚げ油・・・・・・・・・・・適量

  • かいわれ大根・・・・・・・・適量


  • Mackerel-2fillets

  • Clear soy sauce-1tbsp

  • Mirin-1tbsp

  • Cooking sake-1tbsp

  • Grated ginger-1/2 tsps

  • Potato starch-appropriate amount

  • Frying oil-approriate amount

  • Kaikoura Daikon (Japanese white radish)-appropriate amount

作り方 Preparation

Step ①


サバは4cm幅に切る。


Step ②


ジッパー付きの保存袋に①と調味料と生姜を入れてよく揉み冷蔵庫で10分程度漬け込む。


Step ③


汁気を切った②に片栗粉をまぶして揚げる。180℃で4分程度)


Step ④


皿に盛り付け、かいわれ大根を乗せて完成。


1)Cut mackerel into 4 cm pieces.

2)Put ①, seasoning and ginger in a zipper bag and rub well.and marinate in the refrigerator for about 10 minutes.

3) Coat ② with potato starch and deep fry (about 4 minutes at 180℃). 

4) Place on a plate.


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