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透明な醤油ジュレのカルパッチョ/Carpaccio and Clear Soy Sauce Jelly

Serves:

2人前:2 servings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

<ジュレ>

  • 透明醤油・・・・・・・・・・・50ml

  • ゼラチン・・・・・・・・・・・1g

  • 水・・・・・・・・・・・・・・40ml

  • 水(ゼラチンをふやかす用)・・10ml

  • だし(昆布がおすすめ)・・・・少々

  • みりん・・・・・・・・・・・・25ml

<カルパッチョ>

  • 鯛(刺身用)・・・・・・・・・100g

  • ベビーリーフ・・・・・・・・・適量

  • レモン・・・・・・・・・・・・適量


<Joule>.

●Clear soy sauce-50ml

●Gelatin-1g

●Water-40ml

●Water (to soften gelatin) - 10ml

●Dashi (kelp is recommended)-a little

●Mirin- 25ml

<Carpaccio>

●Sea bream (for sashimi)-100g

●Baby leaf-ample amount

●Lemon-a little bit of lemon

作り方 Preparation

<ジュレ>

Step ①


ゼラチンは水でふやかしておく。鍋に水、だし、みりんを入れて沸騰したら火をとめてふやかしたゼラチンを入れる。



Step ②


①に透明醤油をいれる。 粗熱が取れたら固まるまで冷蔵庫で冷やす。


<カルパッチョ>

Step ③


鯛は薄く切り、皿に並べる。ベビーリーフは細かくちぎり、中央に盛り付ける。レモンは薄切りにして中央に飾る。


Step ④


ジュレが固まったらフォークで崩して刺身の上に乗せれば完成。


<Julée>

1) Blanch gelatin in water.Put water, soup stock and mirin in a pot and bring to a boil.

2) Add soy sauce to ①.Remove from heat and refrigerate until hardened.

<Carpaccio>

3)Cut sea bream into thin slices and arrange on a plate. Tear the baby leaf into small pieces and place in the center of the plate. 4)When the julée has hardened, break it up with a fork and place on top of the sashimi.

 

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