top of page

炊き込みご飯/Cooked Rice

Serves:

4人前:4 servings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

  • 米・・・・・・・・・・2合

  • しめじ・・・・・・・・50g

  • 鶏もも肉・・・・・・・150g

  • 透明醤油・・・・・・・大さじ1・1/2

  • 塩・・・・・・・・・・少々

  • みりん・・・・・・・・大さじ1・1/2

  • 酒・・・・・・・・・・大さじ1・1/2

  • だし汁・・・・・・・・大さじ3

  • のり・・・・・・・・・少々


  • Rice - 2 cups

  • Shimeji mushrooms-50g

  • Clear soy sauce-1・1/2cups

  • Salt-appropriate amount

  • Mirin - 1 1/2 tbsps

  • Rice - 2 cups

  • Sake-1・1/2tbsps 

  • Soup stock-3tbsps

  • Nori (laver)-appropriate amount


作り方 Preparation

Step ①


米は炊く30分前に水洗いし、ざるにあげておく。


Step ②


鶏肉は1cm角、しめじは石づきを切り落として 子房に分ける。


Step ③


炊飯器に米と調味料を入れて通常の目盛まで水を入れる。


Step ④


②の具材を入れて炊飯する。


Step ⑤


炊き上がったら刻んだ海苔をのせれば完成。


1)Rinse rice in cold water 30 minutes before cooking and drain in a colander.

2) Cut the chicken meat into 1cm cubes and the shimeji mushrooms into small cubes.

3) Put rice and seasonings into rice cooker and add water to the normal level. 

4) Add the ingredients in (2) and cook the rice.

5) When the rice is cooked, add the chopped ingredients.

bottom of page