材料 Ingredients
米・・・・・・・・・・2合
しめじ・・・・・・・・50g
鶏もも肉・・・・・・・150g
透明醤油・・・・・・・大さじ1・1/2
塩・・・・・・・・・・少々
みりん・・・・・・・・大さじ1・1/2
酒・・・・・・・・・・大さじ1・1/2
だし汁・・・・・・・・大さじ3
のり・・・・・・・・・少々
Rice - 2 cups
Shimeji mushrooms-50g
Clear soy sauce-1・1/2cups
Salt-appropriate amount
Mirin - 1 1/2 tbsps
Rice - 2 cups
Sake-1・1/2tbsps
Soup stock-3tbsps
Nori (laver)-appropriate amount
作り方 Preparation
Step ①
米は炊く30分前に水洗いし、ざるにあげておく。
Step ②
鶏肉は1cm角、しめじは石づきを切り落として 子房に分ける。
Step ③
炊飯器に米と調味料を入れて通常の目盛まで水を入れる。
Step ④
②の具材を入れて炊飯する。
Step ⑤
炊き上がったら刻んだ海苔をのせれば完成。
1)Rinse rice in cold water 30 minutes before cooking and drain in a colander.
2) Cut the chicken meat into 1cm cubes and the shimeji mushrooms into small cubes.
3) Put rice and seasonings into rice cooker and add water to the normal level.
4) Add the ingredients in (2) and cook the rice.
5) When the rice is cooked, add the chopped ingredients.