top of page

唐揚げ/Fried Chicke

Serves:

2人前:2 servings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

  • 鶏もも肉・・・・・・・300g

  • 透明醤油・・・・・・・大さじ2

  • 酒・・・・・・・・・・大さじ1

  • にんにく・・・・・・・3g

  • 生姜・・・・・・・・・10g

  • 片栗粉・・・・・・・・適量

  • 油・・・・・・・・・・適量


  • Chicken thigh-300g

  • Clear soy sauce-2tbsps

  • Sake-1tbsp

  • Garlic-3g

  • Ginger-10g

  • Potato starch-additional amount

  • Oil-additional amount

作り方 Preparation

Step ①


鶏肉は食べやすい大きさに切る。にんにく、生姜は皮をむいてすりおろす。


Step ②


すりおろした生姜、にんにく、透明醤油、酒を混ぜたものに鶏肉を15~20分漬け込む。


Step ③


漬込み液を切り、片栗粉をまぶして熱した油で揚げる。


1)Cut the chicken into bite-size pieces.Peel and grate garlic and ginger.

2) Marinate the chicken in a mixture of grated ginger, garlic, clear soy sauce and sake for 15-20 minutes.

3)Drain off the marinade, dust with potato starch and deep fry in hot oil.

bottom of page