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みたらし団子/Mitarashi-Dango

Serves:

2人前:2 servings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

  • 白玉粉・・・・・・・・・100g

  • 水・・・・・・・・・・・90~100ml

【A】

  • 透明醤油・・・・・・大さじ2

  • みりん・・・・・・・大さじ1

  • 砂糖・・・・・・・・大さじ2

  • 片栗粉・・・・・・・大さじ1/2

  • 水・・・・・・・・・50ml


  • White bean flour-100g

  • Water-90-100ml


    【A 】

  • Clear soy sauce-2tbsps

  • Mirin-1tbsp

  • Sugar-2tbdsps

  • Katakuriko-1/2tbsps

  • Water-50ml

作り方 Preparation

Step ①


ボウルに白玉粉、水を入れて耳たぶくらいの固さになるまでよく練る。


Step ②


鍋に熱湯を沸かし、白玉を丸めて茹でる。


Step ③


浮かんで来たらそのまま2分茹で、冷水で冷ます。


Step ④


鍋に【A】を入れて火にかけ、ヘラでよく混ぜながらとろみがつくまでしっかりと加熱する。


Step ⑤


くしに白玉を刺し、バーナーで軽く焼き目を付ける。④を上からかければ完成。


1) Put shiratama flour and water in a bowl and knead well until the mixture is about the size of an earlobe.

2) Boil boiling water in a pot and roll up the white dumplings.

3) When they float to the surface, boil them for 2 minutes and then cool them in cold water.

4) Put A in a saucepan and heat, stirring well with a spatula.

5) Stick the white dumplings into a comb and lightly grill them with a burner.


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