材料 Ingredients
白玉粉・・・・・・・・・100g
水・・・・・・・・・・・90~100ml
【A】
透明醤油・・・・・・大さじ2
みりん・・・・・・・大さじ1
砂糖・・・・・・・・大さじ2
片栗粉・・・・・・・大さじ1/2
水・・・・・・・・・50ml
White bean flour-100g
Water-90-100ml
【A 】
Clear soy sauce-2tbsps
Mirin-1tbsp
Sugar-2tbdsps
Katakuriko-1/2tbsps
Water-50ml
作り方 Preparation
Step ①
ボウルに白玉粉、水を入れて耳たぶくらいの固さになるまでよく練る。
Step ②
鍋に熱湯を沸かし、白玉を丸めて茹でる。
Step ③
浮かんで来たらそのまま2分茹で、冷水で冷ます。
Step ④
鍋に【A】を入れて火にかけ、ヘラでよく混ぜながらとろみがつくまでしっかりと加熱する。
Step ⑤
くしに白玉を刺し、バーナーで軽く焼き目を付ける。④を上からかければ完成。
1) Put shiratama flour and water in a bowl and knead well until the mixture is about the size of an earlobe.
2) Boil boiling water in a pot and roll up the white dumplings.
3) When they float to the surface, boil them for 2 minutes and then cool them in cold water.
4) Put A in a saucepan and heat, stirring well with a spatula.
5) Stick the white dumplings into a comb and lightly grill them with a burner.