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透明すぎるプリン/ Clear Pudding

Serves:

4人前:4 Servings

products:

透明すぎる企画/Clear soy sauce

材料 Ingredients

130ccのプリンカップ

<透明プリン>

  • 水・・・・340cc

  • バニラエッセンス・・・・10~20滴

【A】

  • グラニュー糖・・・・50g

  • アガー・・・・11g

<カラメルソース>

  • 透明醤油・・・・大さじ1

  • 水あめ・・・・大さじ5


● Pudding-130cc cup

<Clear Pudding>

  • Water-340cc

  • Vanilla essence-10-20 drops


    【A】

  • Granulated sugar-50g

  • Agar-11g



    <Caramel Sauce>

  • Clear soy sauce-1tbsp

  • Syrup-5tbsps

作り方 Preparation

Step ①


透明プリンをつくる。【A】を混ぜ合わせておく


Step ②


鍋に水をいれて弱火で熱し、沸騰したらバニラエッセンスと①を加えてゴムベラなどで混ぜながら煮溶かす


Step ③


冷水ではない水にあて、5040°Cまで温度を下げ、バニラエッセンスを5滴程度加える。

プリンカップに流し込み、冷蔵庫で1時間程度冷やす。


Step ④


[醤油カラメルソース]を作る。ボウルに[醤油カラメルソース]の材料を全て入れ、混ぜ合わせる。


Step ⑤


[透明プリン]を型から取り出して器に盛り、[醤油カラメルソース]をかけていただく。


Step ①.

Make transparent pudding. Mix 【A】and set aside.


Step ②.

Heat water in a saucepan over low heat. When water comes to a boil, add vanilla essence and (1), and melt while stirring with a rubber spatula. 


Step ③.

Place the mixture under cold water and lower the temperature to 50-40°C. Add about 5 drops of vanilla essence.

Pour into pudding cups and refrigerate for about 1 hour.


Step ④.

【the soy sauce caramel sauce】. In a bowl, mix together all the ingredients for 【the soy caramel sauce】.


Step ⑤.

Remove【 the clear pudding】 from the mold, place it on a serving dish, and pour 【soy-sauce caramel sauce】 over it.



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