
材料 Ingredients
130ccのプリンカップ
<透明プリン>
水・・・・340cc
バニラエッセンス・・・・10~20滴
【A】
グラニュー糖・・・・50g
アガー・・・・11g
<カラメルソース>
透明醤油・・・・大さじ1
水あめ・・・・大さじ5
● Pudding-130cc cup
<Clear Pudding>
Water-340cc
Vanilla essence-10-20 drops
【A】
Granulated sugar-50g
Agar-11g
<Caramel Sauce>
Clear soy sauce-1tbsp
Syrup-5tbsps
作り方 Preparation
Step ①
透明プリンをつくる。【A】を混ぜ合わせておく
Step ②
鍋に水をいれて弱火で熱し、沸騰したらバニラエッセンスと①を加えてゴムベラなどで混ぜながら煮溶かす
Step ③
冷水ではない水にあて、50〜40°Cまで温度を下げ、バニラエッセンスを5滴程度加える。
プリンカップに流し込み、冷蔵庫で1時間程度冷やす。
Step ④
[醤油カラメルソース]を作る。ボウルに[醤油カラメルソース]の材料を全て入れ、混ぜ合わせる。
Step ⑤
[透明プリン]を型から取り出して器に盛り、[醤油カラメルソース]をかけていただく。
Step ①.
Make transparent pudding. Mix 【A】and set aside.
Step ②.
Heat water in a saucepan over low heat. When water comes to a boil, add vanilla essence and (1), and melt while stirring with a rubber spatula.
Step ③.
Place the mixture under cold water and lower the temperature to 50-40°C. Add about 5 drops of vanilla essence.
Pour into pudding cups and refrigerate for about 1 hour.
Step ④.
【the soy sauce caramel sauce】. In a bowl, mix together all the ingredients for 【the soy caramel sauce】.
Step ⑤.
Remove【 the clear pudding】 from the mold, place it on a serving dish, and pour 【soy-sauce caramel sauce】 over it.