top of page

トマトとクリームチーズ豆腐の和風カプレーゼ/Japanese style Caprese with Tomatoes and Cream Cheese

Serves:

4人前:4 dervings

products:

透明醤油/Clear soy sauce

材料 Ingredients

  • トマト・・・・・・・・・2個

  • 木綿豆腐・・・・・・・・200g

  • クリームチーズ・・・・・100g

  • 透明醤油・・・・・・・・小さじ1

  • 大葉・・・・・・・ ・・ 6枚


    【A】

  • オリーブオイル・・・大さじ2

  • 透明醤油・・・・・・大さじ2

  • 黒こしょう・ ・・ ・ お好みで


  • Tomatoes-2pcs

  • Cotton tofu-200g

  • Cream cheese-100g

  • Clear soy sauce-1tsp

  • Shiso leaf- 6 leaves


    【A】

  • Olive oil - 2 tbsps

  • Clear soy sauce-2tbsps

  • Black pepper - appropriate amount

作り方 Preparation

Step ①


木綿豆腐はペーパーに包み、電子レンジ500Wで2分加熱後、重しをしてしっかり水切りする。


Step ②


クリームチーズは500Wで40秒ほど加熱する。


Step ③


ボウルに①と②と透明醤油を加え、ハンドミキサーで混ぜる。


Step ④


トマトは5等分の輪切りにし、大葉は半分に切る。


Step ⑤


お皿にトマト、大葉、③の順にのせ、【A】を混ぜ合わせたものをかけて、お好みで黒こしょうをふれば完成。


1) Wrap cotton (momen) tofu in paper and microwave.

Heat tofu in a microwave oven at 500W for 2 minutes, then put a weight on it and drain well.

2) Heat the cream cheese on 500W for 40 seconds.

3)Add ①, ② and soy sauce to a bowl and mix with a hand mixer.

4)Cut tomatoes into 5 equal slices and cut shiso leaves in half.

5)Put the tomatoes, shiso leaves, and ③ on a plate in this order and pour 【A 】mixture over the top.Sprinkle with black pepper to taste.






bottom of page